Susana Ruiz Blanch

La seva formació com a escultora inicia de forma autodidacta a principis dels anys norante entre Califòrnia i Puerto Rico. L’any 2007, de retorn a la seva ciutat natal cursa el grau superior d’escultura a l’Escola d’Art i Disseny Pau Gargallo.

El seu estil és figuratiu i compta amb obra en talla de fusta, marbre, terracota, resines i bronze.

En el transcurs de 20 anys ha exposat la seva obra, tant individual com en col·lectives en diferents punts de Catalunya, França i Estats Units.

Compta amb dues importants escultures públiques de bronze: El mico de Anis del Mono, grandària humana (comissionat per Osborne) i L’estàtua de Manolo Escobar (comissionada per l’ajuntament de Badalona)

Des de fa cinc anys s’ha concentrat i especialitzat en el retrat escultòric, aportant un nou concepte denominat meta-escultura. “El meu plantejament en enfocar un retrat escultòric és que un rostre, per si sol, només ens parla de morfologia, de característiques, de paràmetres i mesures. El que ho converteix en “algú”, la qual cosa li insufla vida, és l’estudi de la història i la personalitat de l’individu. Saber sobre tot el que anima o va animar aquest rostre, el lloc que ocupa en la ment i l’imaginari dels altres. Tot aquest coneixement fa que la precisió i profunditat de la seva representació doni un salt qualitatiu: el que jo denomino la meta-escultura.”

Ha realitzat diversos retrats escultòrics tant de bronze com resines, com el famós perruquer Raffel Pagés per al Museu de la Perruqueria de Barcelona, l’escriptor Kalman Barsy, el mediàtic astròleg puertoriqueño Walter Mercado, el mag Enric Magoo, l’actriu Angela Molina o el més recent; Camarón de la Isla, per esmentar els més reconeguts.

http://www.instagram.com-@susanaruizblanch

Facebook @susanaruizblanchesculturas

susanaruiz01@hotmail.com

El Mono de Badalona (Bronze, 2012)
Manolo Escobar (Bronze. 2014)
Retrat escultòric d’Enric Magoo (Bronze. 2015)
Retrat escultòric Raffel Pagés (Bronze. 2016)
Retrat escultòric Walter Mercado (Bonze. 2017)
Retrat escultòric Angela Molina (Resina, 2017)
Retrat escultòric Camarón de la Isla (Resina. 2018)
Retrat escultòric Camarón de la Isla. Detall (Resina. 2018)